Fødselsdag i Sverige: Tillykke til prinsesse Sofia

Prinsesse Sofia.

Prinsesse Sofia.

Arkivfoto: Erika Gerdemark / Kungahuset
Prinsesse Sofia kan den 6. december fejre sin 37-års fødselsdag.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvias eneste svigerdatter fylder år.

Prinsesse Sofia, der siden 2015 har været gift med kongeparrets søn, prins Carl Philip, fylder 6. december 37 år.

Prinsessen blev født på Danderyds Sjukhus i Stockholm, men voksede op hos forældrene, Erik og Marie Hellqvist, i Älvdalen i Dalarna sammen med sine to søstre, Lina og Sarah.

Prinsesse Sofia har studeret i både New York og på Stockholm Universitet, inden hun tog til Ghana for at arbejde frivilligt. Inspireret af sine oplevelser i det afrikanske land, oprettede prinsessen i 2010 sammen med veninden Frida Vesterberg organisationen Project Playground, der hjælper udsatte børn og unge.

Allerede dengang begyndte rygterne om et forhold til prins Carl Philip at svirre, men det var først i 2014, at parret offentliggjorde deres forlovelse. Året efter blev de gift ved et romantisk og smukt sommerbryllup og bare få måneder senere kunne parret glædesstrålende fortælle, at de ventede barn.

Den lille prins, der kom til verden 19. april 2016 og fik navnet Alexander, er siden blevet storebror to gange, først til prins Gabriel i 2017 og til lille prins Julian, der kom til verden 26. marts. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Prinsesse Sofia har videreført arbejdet i Project Playground som prinsesse.

Desuden arbejder hun med børn og unges trivlsel og mulighed for at være sig selv i Prins Carl Philip og prinsesse Sofias Stiftelse, der blev grundlagt ved brylluppet. Her kæmper man blandt andet mod nethad og med at sprede viden om ordblindhed.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden