28. apr. 2021
Af Marianne Singer

Første gang i et halvt år: Endelig skete det

Kronprinsesse Victoria til Nobel-konferencen tirsdag. 
Kronprinsesse Victoria til Nobel-konferencen tirsdag.
Foto: Ritzau Scanpix
For første gang i et halvt år tog kronprinsesse Victoria igen på officel opgave ude i byen med inviterede pressefolk tilstede.

Det var en glad og veloplagt kronprinsesse Victoria, der tirsdag ankom til konferencen Nobel Prize Summit i auditoriet Aula Magna på Stockholms Universitet.

https://imgix.billedbladet.dk/20210427-220312-6_71mb.jpg
Kronprinsesse Victoria ankommer til Nobel-konferencen på Stockholms Universitet tirsdag.
Foto: Ritzau Scanpix
https://imgix.billedbladet.dk/20210427-220338-6_65mb.jpg
Victoria ved ankomsten til konferencen.
Foto: Ritzau Scanpix

Det var første gang siden den 25. oktober sidste år, at kronprinsessen igen var ude i byen på kongelig opgave og med inviteret presse.

Kronprinsesse Victoria med sin far, kong Carl Gustaf, og prinsesse Estelle, til indvielsen af den nye Guldbro i Stockholm i oktober:

Mest på hjemmefra

De seneste måneder har kronprinsesse Victoria udført langt de fleste af sine officielle gøremål digtialt enten hjemme fra Haga Slot eller fra det kongelige slot i Stockholm.

Så selvom der endnu engang stod digital medvirken i Victorias officielle kalender, var hun fysisk tilstede denne gang, mens konferencens andre deltagere måtte se med virtuelt.

Svar på stort spørgsmål

Konferencen, der blev afholdt for første gang, havde overskriften "Vores Planet, Vores fremtid" og samlede tidligere Nobelprins-modtagere.

Sammen prøvede de at finde frem til, hvordan verden kan blive mere bæredygtig og givende i fremtiden i forbindelse med klimaændringerne og det stigende tab af biodiversitet.

Undervejs blev der både diskuteret livligt og holdt oplæg, blandt andet af kronprinsesse Victoria, der deltog i en ud af tre dages konference.

The Nobel Prize Summit var arrangeret af Nobel Foundation og organiseret af US National Academy of Sciences i samarbejde med Potsdam Institute for Climate Impact Research og Stockholm Resilience Centre/Beijer Institute.

Læs mere om: