9. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Første gang i otte år: Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ønsker tillykke

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Foto: Martin Høien
Midt i en tid med megen tristhed er der nu endelig noget at juble over i Sverige, og det har fået kongeparret til at ønske en særlig landsmand og -kvinde tillykke.

Der er ufred i Europa og meget at bekymre sig over, men midt i miseren er der heldigvis også lyspunkter.

I Sverige jubler man i disse dage over et par flotte sportspræstationer, og kong Carl Gustaf og dronning Silvia er blandt de mest fremtrædende fans, der ønsker tillykke med to specielle guldmedaljer.

Carl Gustaf og Silvia er glade for guld

Carl Gustaf og dronning Silvia har sendt et gyldent tillykke -telegram til den nye verdensmester i hurtigløb på skøjter, Niels van der Poel, som i februar også hentede et par olympiske guldmedaljer til Sverige og ovenikøbet slog en verdensrekord.

Første gang i otte år

Der er også royalt tillykke-telegram fra kongeparret til den paralympiske alpine skiløber Ebba Årsjö, som har vundet guldmedalje ved vintersportens Paralympiske Lege.

- Med dine pragtløb i alpin superkombination vandt du den første svenske guldmedalje i de vinterparalympiske lege i otte år. Stort tillykke, lyder den særlige guldhilsen til Ebba Årsjø underskrevet personligt af kongen og dronningen.

Læs mere om: