Mandag, 31. december 2012 — af af Ulrik Ulriksen

Glæd dig - 2013 bliver et stort kongeligt år

Chris O'Neill og prinsesse Madeleine
Chris O'Neill og prinsesse Madeleine
Foto: kungahuset.se
2013 bliver et sandt jubelår i de europæiske kongehuse, hvor der bydes på masser af store gallamiddage og natligt festfyrværkeri.

Skandinavien byder på noget af det allersmukkeste royale, når Sveriges prinsesse Madeleine og amerikanske Chris O'Neill bliver gift i sommeren 2013.

I september festes der videre i Sverige i anledning af kong Carl Gustafs 40-års regentjubilæum, og så runder de blågule et ekstraordinært festår af med at fejre dronning Silvias 70-års fødselsdag den 23. december.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I Norge fejres i juli kronprins Haakons 40-års dag, og måneden efter fylder også kronprinsesse Mette-Marit 40 år. De seneste meldinger går på, at Norges kronprinspar slår festerne sammen og fejrer 80-års fødseldag i Oslo.

I Danmark kan vi også være med, hvad store fester angår. Dronning Margrethe tager hul på et festligt 2013 med nytårstaffel 1. januar, og i løbet af foråret bliver der kæmpe kongelig komsammen, når prins Nikolai skal konfirmeres i København. Desuden skal regentparret på statsbesøg til Chile i marts.

Begivenhederne i Sverige, Norge og Danmark får dog hård konkurrence om opmærksomheden fra den royale baby, som hertuginde Catherine af Cambridge giver sin William og hele verden i løbet af sommeren. Barnedåben sidst på året i London bliver med stor sandsynlighed 2013's helt store kongelige højtidelighed.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden