Lørdag, 21. januar 2023 - af Ulrik Ulriksen

Hård besked til prinsessen og dronningen: Nej tak til kaffe med Madeleine og Silvia!

Prinsesse Madeleine og dronning Silvia
Prinsesse Madeleine og dronning Silvia
Foto: Ritzau/Scanpix
Der er stor folkelig opbakning til Sveriges kongelige familie, men det er faktisk ikke alle fra den royale familie, der er lige populære blandt folket. Det viser en ny undersøgelse foretaget af en stor tv-station.

Kong Carl Gustaf og hans familie er ganske populære i Sverige, hvor en ny undersøgelse foretaget af en af landets store tv-stationer viser, at hele 71 procent er glade for kongehuset som institution og ønsker at bevare alt, som det er netop nu.

Det er dog langt fra alle i den royale familie, som er lige populære.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Victoria er meget populær, og i undersøgelsen fremgår det, at rigtig mange svenskere ville være vilde med at hygge sig over en kop kaffe med Victoria, der er en meget åben og smilende type.

Silvia og Madeleine klar til fejring af kongen

Selv om dronning Silvia er meget flittig og repræsenterer det svenske kongehus på bedste vis, er der faktisk ikke særlig mange, som er specielt interesserede i at sætte sig overfor Silvia og drikke en kop kaffe og hygge, eller “fika” som det kaldes på svensk.

Og heller ikke prinsesse Madeleine er et hit på “fika”-fronten.

De fleste svenskere vil simpelthen sige nej tak til at nyde en kop kaffe med Madeleine og Silvia, og de foretrækker i stedet at nyde kaffen med Victoria, Carl Gustaf eller Carl Philip. 

Det er Svensk Damtidining, der skriver om den lidt anderledes undersøgelse, som TV4 har haft gang i som optakt til det royale superår med fejring af kong Carl Gustafs 50-års regeringsjubilæum.

Svensk TV4 har med såkaldte Novus-undersøgelser forsøgt at hitte rede i, hvad det svenske folk synes om den kongelige familie, og et af spørgsmålene til befolkningen var:

Hvem fra den kongelige familie ville du helst drikke en kop kaffe med?

Victoria er meget populær

Victoria snupper førstepladsen med hele 42 procent af stemmerne, mens kong Carl Gustaf og prins Carl Philip følger efter på anden- og tredjepladsen, og i bunden ligger prinsesse Madeleine med otte procent og dronning Silvia med bare fire procent af stemmerne.

Mediet Svensk Damtidning anfører dog ganske fornuftigt, at det er uklart, hvor mange svenskere, der har deltaget i undersøgelsen, og at det slet ikke er sikkert, at den viser et korrekt billede af synet på de forskellige individer i den svenske kongelige familie.

Man skal derfor tage det hele med forbehold.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden