1. nov. 2016
Af Juliane Olsen

Her gik prins Carl Philips hemmelige rejse hen

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip
Foto: AOP
I sidste uge besøgte prins Carl Philip i al hemmelighed Mali, hvor han aflagde et besøg hos FN-styrken.

Den 37-årige prins Carl Philip var i sidste uge på et hemmeligt besøg i Mali, hvor han den 26.-29. oktober besøgte FN-styrken.

Ifølge det svenske kongehus besøgte prinsen den svenske base Camp Nobel, og besøget var af sikkerhedshensyn ikke føjet ind i den kongelige kalender.

Da prinsen var ankommet, holdt han en tale, hvor han takkede soldaterne for deres indsats.

Konflikterne er komplekse

- Det har været fantastisk, at jeg har fået muligheden for at komme og besøge jer her og se det vigtige arbejde, I gør for Forsvarsmagten, Sverige og Mali, sagde prins Carl Philip blandt andet i talen ifølge kongehuset.

SE DE SMUKKE BILLEDER: Prins Carl Philip og prinsesse Sofias store dag

Prins Carl Philip fortalte desuden, at siden den første svenske FN-indsats blev oprettet for 60 år siden, har Sverige deltaget i mange forskellige aktiviteter lige fra FN, NATO og EU, og dagens konflikter har en tendens til at være mere komplekse.

Krig påvirker civilbefolkningen

Disse konflikter rummer mange forskellige aktører, men ifølge prinsen har det ikke ændret sig, at krig går hårdest ud over civilbefolkningen.

Det er også derfor, at det ifølge prins Carl Philip er særdeles vigtigt, at FN-styrken er på plads, og at styrken har en stor tiltro til indsatsen.

Læs mere om: