Historisk aften i Bayreuth: Dronning Silvia til middag med Angela Merkel

Angela Merkel, dronning Silvia, kong Carl Gustaf

Angela Merkel, dronning Silvia, kong Carl Gustaf

Foto: All Over
For første gang i 100 år fik de berømte festspil i den tyske by Bayreuth kongeligt besøg.

De kommer fra hver sin verden: Den ene er Europas måske mest magtfulde kvinde - den anden er svenskernes populære dronning. Men i den tyske by Bayreuth var der tilsyneladede øjeblikkelig god kemi mellem Tysklands kansler Angela Merkel og Sveriges dronning Silvia. Under kongeparrets besøg i Tyskland blev der tid til et besøg ved den berømte opera-festival i Bayreuth og efterfølgende middag med kansler Merkel og hendes mand, Joachim Sauer.

Festspillene i Bayreuth er en klassisk operafestival, som varer næsten en måned – og som operaelskere fra hele verden valfarter til.  Ventetid på at få en af de omkring 60.000 billetter, der sættes til salg, er mellem fem og 10 år. 

 

Historisk besøg af Silvia

Det er i øvrigt første gang i over 100 år, at et kongepar besøger festspillene.

– Prins Charles og prinsesse Diana var her i begyndelsen af 80'erne, men de var jo ikke konge og dronning, så dette er specielt, siger Kerstin Dettlaff-Mayer fra Bauretuths informationsafdeling iflg. expressen.se.

Trods den regnfulde aften blev hædersgæsterne modtaget af et stort antal begejstrede tilskuere, da de ankom til operasalen. Ikke mindst den svenske dronning høstede mange anerkendende kommentarer. - Hun er så smuk, sagde en ældre, tysk kvinde blandt publikum, skriver expressen.se.

Kanslerparret og kongeparret sad side ved side under opførelsen af "Mestersangerne i Nürnberg" - og efter forestillingen var der middag for de fine gæster i den nærliggende restaurant Steinberger.

Dronning Silvia
Foto: All Over

Dronning Silvia

 

 

LÆS MERE: Dronning Silvia og kong Carl Gustaf fejrer 40-års bryllupsdag

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden