30. maj. 2021
Af Marianne Singer

Højst usædvanligt: Victoria tager over for far

Kronprinsesse Victoria. 
Kronprinsesse Victoria.
Foto: Mega
Kronprinsesse Victoria tager over for sin far, kong Carl Gustaf, ved årets store nationaldagsfejring.

Der vil være en markant ændring i det officielle program i år, når den svenske kongefamilie deltager i landets store nationaldagsfejring næste søndag.

Ifølge Svensk Damtidning, der har talt med hoffet, skal kronprinsesse Victoria nemlig denne gang stå for en meget traditionsrig opgave, som hendes far, kong Carl Gustaf, ellers altid stået i spidsen for.

Victoria overrækker flag

Således bliver det i år kronprinsesse Victoria, der får den ærefulde opgave på symbolsk vis at overrække det svenske flag til forskellige organisationer og foreninger under festlighederne på frilandsmuseet Skansen.

Svensk Damtidning har spurgt hoffets kommunikationschef Margareta Thorgen, om det er endnu et skridt på vej til tronen for kronprinsessen.

- Nej, sådan skal det ikke tolkes. Det er et usædvanligt år, ligesom sidste år, svarer Thorgren til det.

Kongen bliver på slottet

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia opholder sig under fejringen kun på det kongelige slot i Stockholm på grund af pandemien.

Han holder sin store tale til nationen fra Logården, ligesom sidste år, og har derfor har bedt sin datter om at være hans forlængede arm og dele fanerne ud på Skansen.

God løsning

Sidste år delte kongen slet ingen faner ud, i stedet stod landshövdingarna rundt omkring i landet for det.

I år var kong Carl Gustaf dog ivrig efter at finde en løsning på udfordringen, fordi han synes, at uddelingen af fanerne er en fin og symbolsk måde at hædre svenske foreninger og organisationers engagement i samfundet.

Læs mere om: