26. maj. 2020
Af Marianne Singer

I al hemmelighed: Prins Carl Philip har fået nyt job

Prins Carl Philip. 
Prins Carl Philip.
Foto: H.K.H. Prinsessan Sofia/Kungahuset.se
Kongehuset har udsendt en overraskende meddelelse om, at prins Carl Philip har fået et nyt job, som han påbegyndte i al hemmelighed.

Først var det prinsesse Sofia, der imponerede alle ved at tage et corona-relateret job og nu er det hendes mand, prins Carl Philip, der bliver hyldet på de sociale medier for en lignende indsats.

Jobbet begyndte han allerede for næsten to uger siden, men det er først nu, at det svenske kongehus har udsendt en meddelelse om, at prins Carl Philip, der er reserveofficer med majorgrad, er begyndt hos Forsvarets hovedkvarter.

Efter eget ønske

På sin nye arbejdsplads er han del af den vigtige enhed, der leder og koordinerer alle væbnede styrker og dermed også den indsats, de udfører i forbindelse med coronakrisen.

https://imgix.billedbladet.dk/200525_prcp_hkv1_foto_henrik_lundqvist_raadmark_fm.jpg
Prins Carl Philip foran sin nye arbejdsplads.
Foto: Henrik Lundqvist Rådmark/Försvarsmakten

Ifølge kongehuset er det prinsen selv, der har ønsket at være en del af holdet.

Det skete, efter at han den 8. april besøgte netop det militære hovedkvarter, han nu er en del af, for at få information om det store arbejde, de udfører under den nuværende krise.

Aflaster plejepersonalet

I midten af april begyndte hans hustru, prinsesse Sofia, også et nyt job, der hører til sundhedssektoren.

Efter at have deltaget i et kort kursus var hun klar til at aflaste plejepersonalet på privathospitalet Sophiahemmet i Stockholm under coronakrisen.

https://imgix.billedbladet.dk/hkhprinsessansofia_191206_foto_linda_brostrom_kunglhovstaterna.jpg
Prinsesse Sofia.
Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna

Her har hun ikke kontakt med patienter, men har kunnet hjælpe til med at opgaver som at desinficere forsyninger, køkkenarbejde og rengøring.

Læs mere om: