Onsdag, 15. juli 2020 — af Marianne Singer

Ikke set før: Victorias kjole vakte opsigt

Kronprinsesse Victoria på vej til Victoriakoncerten. 
Kronprinsesse Victoria på vej til Victoriakoncerten.
Foto: Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Victoria brød en helt særlig tradition under årets Victoriakoncert.

Det var noget af en overraskelse, da kronprinsesse Victoria tirsdag aften ankom til Victoriakoncerten i en smuk, hvid sommerkjole.

For alle andre år har den kongelige fødselar, der fyldte 43 år, altid vist sig i den traditionelle Ölandsdragt, når hun er blevet fejret med det store show.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Smart sommerkjole

Men denne gang havde kronprinsesse Victoria altså for første gang valgt i stedet at bære en moderne kjole, der kommer fra svenske By Malina.

Kronprinsesse Victoria sammen med Estelle og prins Daniel ved årets Victoriakoncert.
Foto: Ritzau Scanpix

Til Svensk DAMtidning forklarer hoffets informationschef Margareta Thorgren, hvorfor kronprinsessen valgte at lade sin folkedragt blive hjemme i klædeskabet denne gang.

– Med pandemien har koncerten jo fået et andet format. Både pladsen og formen er nye, og i den anledning var der mulighed for forandring og udvikling - og en chance for at tænke nyt - også når det gælder tøjvalget. Det her nye format passede helt enkelt bedre til en kjole, lyder det fra hoffet.

Kronprinsesse Victoria i Ölandsdragten ved sidste års Victoriakoncert.
Foto: Lars H. Laursen

Med pladsen henviste Margareta Thorgren til, at Victoriakoncerten i år for første gang blev afholdt i Borgholms slotsruin i stedet for på Borgholms idrætsplads.

Før Victoriakoncerten havde kronprinsesse Victoria sammen med prins Daniel og børnene prinsesse Estelle og prins Oscar stillet op til en foto-seance i Solliden slotshave. Se den dejlige video af den glade familie her:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden