11. apr. 2022
Af Christinna Braun

Kæmpe fest på slottet: Se den overdådige borddækning

Den svenske kongefamilie invitererede til storslået middag på slottet.

Det har med garanti været en stor glæde for Sverige kong Carl Gustaf og dronning Silvia endelig at kunne invitere til middag på slottet igen.

Normalt plejer kongeparret at holde såkaldte repræsentationsmiddage flere gange om året, men på grund af coronavirus har de måttet vente to år på at invitere til fest igen.

Repræsentationsmiddagen er til for at samle personer fra forskellige egne af Sverige, som derved kan udveksle tanker og erfaringer og kan lære hinanden at kende, har Første Hofmarskal Mats Nilsson udtalt til Svensk Damtidning.

Se den overdådige borddækning i galleriet over artiklen.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia havde inviteret 150 gæster til spisning, og du kan se, hvad de fik at spise i linket herunder.

Middagen blev holdt i Karl XIs Galleri på kongeslottet i Stockholm, og forinden havde kongeparret hilst gæsterne velkommen sammen med kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

Også kong Carl Gustafs søster prinsesse Christina deltog med sin mand, Tord Magnuson.

Inden middagen delte prins Carl Philip og prinsesse Sofia et billede af dem selv på vej til festen.

Det kan du se ved at klikke i linket herunder.

Der var pyntet med blomster og levende lys i den pragtfulde sal Karl Xis Galleri på kongeslottet. De inviterede gæster sad ved ét langt bord, som var dækket med hvid dug, servietter og kongeligt bestik.

Se billederne af den overdådige borddækning i galleriet over artiklen.

Læs mere om: