Tirsdag, 24. november 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kæmpe kritik af prinsesse Sofias nye titel

Prinsesse Sofia
Prinsesse Sofia
Foto: Ritzau/Scanpix
Sveriges prinsesse Sofia vandt for nylig en prestigefyldt pris for sin indsats under corona-krisen, og nu kan hun pryde sig med ny titel. Det er ikke populært hos alle.

Prinsesse Sofia har vundet en pris for sin ekstraordinære indsats under corona-krisen i Sverige og kan nu pryde sig med ny og fornem titel, men nu sættes der af mange spørgsmålstegn ved, om det er en retfærdig afgørelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinsesse Sofia i arbejdstøjet

Da corona-situationen blev meget alvorlig i Sverige, besluttede prinsesse Sofia sig for at blive en del af hospitalet Sophiahemmets arbejdsstyrke, og hun trak i arbejdstøjet.

Det skabte stor respekt omkring hende, og hun blev for et par uger siden nomineret til prisen som ”Årets coronahelt”.

Nomineret i vild kategori

Sofia var nomineret i samme kategori som blandt andre statsepidemiolog  Anders Tegnell, og allerede dette fik flere svenskere op i det røde felt ifølge mediet Svensk Damtidning.

De mente simpelthen ikke, at prinsessen var værdig til at blive nomineret som ”Årets coronahelt”.

I det ildrøde felt

Derfor er de samme kritikere nu oppe i det ilddrøde felt, efter at Sofia rent faktisk vandt prisen og nu kan kalde sig ”Årets coronahelt”.

Det er den store virksomhed Consid, som står bag kåringen, så den kontante kritik er egentlig rettet mod denne virksomhed.

Via de sociale medier angribes beslutningen at gøre prinsessen til vinder, og man mener, at det er et pr-stunt fra kommunikationsvirksomhedens side.

Kritiske spørgsmål

- Alle de andre, som har sat deres liv på spil for at tage sig af de corona-syge, hvilken pris vinder de? Dem som slider i det dag og nat i fuld ”rumdragt”, hvordan skal vi sætte pris på dem, spørger en kritiker på de sociale medier og fortsætter.

- Det er fint, at hun har hjulpet til, men hun er jo ikke den, der har gjort det vigtigste job, som sygeplejerskerne gør, lyder det kritisk og meget rammende for mange kritiske kommentarer rettet mod Consid og prinsesse Sofias nyvundne titel.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden