4. jun. 2011
Af af Marianne Singer

Kærlighed i Ockelbo: Daniel viste Victoria sin hjemby

- Jeg fik det bedste, I havde! Det var en rørt Victoria, der under det officielle besøg takkede Ockelbo for sin prins.
- Jeg fik det bedste, I havde! Det var en rørt Victoria, der under det officielle besøg takkede Ockelbo for sin prins.
Foto: AOP
For første gang var parret officielt på besøg i Ockelbo – se billederne her.

Hun er ellers kendt for at holde facaden, men under Victoria og Daniels tre dages officielle besøg i Ockelbo og omegn kunne Eva Westling ikke skjule, hvor tæt hun er på sin svigerdatter.

Allerede første aften i den lille by mødtes kronpinsesseparret med Daniels forældre, Eva og Olle Westling, hans søster Anna og hendes kæreste Mikael Söderström. Sammen var de inviteret til en stor, økologisk middag på det nedlagte kornlager Wij Trädgårdar.

Ved synet af sin charmerende svigerdatter glemte Eva Westling alt om at holde lav profil og gav Victoria et spontant og langt kram. Victoria hviskede derefter noget i svigermors øre, som fik Eva til at le højt og omfavne sin svigerdatter endnu en gang.

Her føler hun sig tryg

Det var første gang, parret var på officielt visit i den by, hvor de i mange år har kunnet være helt sig selv. Besøget i Ockelbo var én stor succes, hvor kronprinsesseparret blev hyldet igen og igen af næsten alle byens godt 3000 indbyggere. Til gengæld gav Victoria og Daniel sig god tid til at hilse på de mange mennesker og se på stedets seværdigheder.

Kronprinsessen satte undervejs ord på, hvor tæt hun er forbundet til byen, og hvor meget hun værdsætter den respekt, som indbyggerne gennem årene har vist hende.

- Jeg og Daniel vil altid være taknemmelig over det hensyn, som alle har vist, og stadig viser os, sagde kronprinsessen.

- Det har altid været trygt at komme her. Ingen gjorde normalt det store ud af, at vi var på besøg, fortalte Victoria, der sammen med Daniel havde hele 28 punkter på sidste uges program.

Travlt program

Parret besøgte bl.a. den lokale pandekagefabrik, som især prins Daniel havde glædet sig til som stor pandekagefan, hans gamle folkeskole, Perslundaskolen, områdets største arbejdsplads, Berendsens vaskeri, og plejehjemmet Bysjöstrand, hvor Daniel i gymnasietiden havde et sommerferiejob.

Igen og igen dukkede der kendte ansigter op i mængden, som prinsen hilste hjerteligt på, og både han og Victoria var helt overvældet over den fantastiske modtagelse, de fik.

Læs mere om: