3. sep. 2016
Af Luise Marie Bekker

Kom helt tæt på prinsesse Madeleine

Prinsesse Madeleine og Chris
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
På Hovstallets dag i Sverige er der rig mulighed for at komme helt tæt på det sted, hvor prinsesse Madeleine bor med sin familie, når de er i Stockholm.

Hovstallet er navnet på den svenske kongelige stald, og det er her i en af bygningens lejligheder, Madeleine og Chris bor sammen med børnene, når de er hjemme i Stockholm i Sverige.

Så for de nysgerrige, der gerne vil vide mere om den svenske prinsesse og hende familie, har der været rig mulighed for det Hovstellats dag, der også har budt på vognparade, guidede ture, forfriskninger og ponyridning, skriver kungahuset.se.

Derudover har man selvfølgelig kunnet tage et kig på bygningen helt tæt på og fornemme de omgivelser, de kongelige bevæger sig i til hverdag.

SE BILLEDERNE: Så smuk var prinsesesse Madeleine til sit bryllup

Kongens private bilsamling udstillet

I Hovstallet findes de biler og heste, der anvendes til at transportere den kongelige familie. Stedets vigtigste opgave er at planlægge og gennemføre alle ture i bil for de kongelige. Hest og vogn bruges også, men kun ved særlige lejligheder såsom statsbesøg og åbningen af parlamentet samt de kongelige mærkedage og familiefester såsom bryllupper.

Hovstallet huser 40 biler fra 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet samt omkring 20 heste, der er trænet til at klare de kongeliges transport. For at markere dagen har biler fra kongens private samling været udstillet.

her

Læs mere om: