23. maj. 2016
Af Juliane Olsen

Kong Carl Gustaf får sin egen whisky

Kong Carl Gustaf
Kong Carl Gustaf
Foto: AOP
Den svenske kong Carl Gustaf nyder at drikke og spise godt, og nu får han sin helt egen whisky opkaldt efter sig.
Mackmyra Moment XVI er en hel særlig specialwhisky designet til ære for kong Carl Gustaf, som Moment XVI har lanceret. Whiskyen bliver lanceret i begrænset oplag på Systembolaget den 1. juni, og den tager udgangspunkt i kongens besøg hos Mackmyra for syv år siden. - Det var selvfølgelig en særlig dag for os den kølige martsdag for syv år siden, da kongen kom på besøg, siger chefbrygger Angela D’Orazio hos Mackmyra til Svensk Damtidning. LÆS MERE: Gaveregn over kong Carl Gustaf: Fra ost til blomsterkrukker

Kong Carl Gustaf fejrede dagen

Han understreger sin begejstring for at have de fine velsmagende flasker til ære for kongen i anledningen af hans 70-års fødselsdag. Kong Carl Gustaf fejrede sin runde dag den 30. april efter en hel uge med forskellige festligheder i anledningen af dagen. Her fik han selv rig lejlighed til at for sig af mad og drikke, og det er derfor oplagt, at der nu kommer en whisky til hans ære. Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Flaskerne lanceres i begrænset oplag

Whiskyen, der blev fremstillet den dag i 2009, blev fyldt på svensk egetræ og blev placeret i whiskylagret i Bodås-minen 50 meter under jorden. De svenske egetræstønder er Mackmyras mest eksklusive tønde, og til ære for kong Carl Gustaf lanceres flaskerne nu i den mest eksklusive serie ”Moment”. Moment XVI beskrives som en ravgul whisky, som dufter af aromatisk eg, og den lanceres altså i et begrænset oplag.

Læs mere om: