Kong Carl Gustaf i biluheld

Kong Carl Gustaf og bilen der var involveret i trafikuheldet.

Kong Carl Gustaf og bilen der var involveret i trafikuheldet.

Foto: Scanpix
Den svenske konge var onsdag morgen indblandet i et biluheld, men heldigvis kom han ikke fysisk til skade.

Klokken 8.00 onsdag morgen var kong Carl Gustaf involveret i et biluheld, imens han var på vej mod Bromma Lufthavn i Sverige.

Hans bil blev ramt af en anden bilist, men heldigvis skete der kun materiel skade.

- Den bil, kongen sad i, fik alvorlige skader, fortæller hoffets kommunikationschef, Margareta Thorngren, til svenske Expressen og tilføjer:

- Selv om kongens chauffør gjorde, hvad han kunne, for at lave en undvigemanøvre, så kunne kollisionen ikke undgås. Den var så kraftig, at begge airbags blev udløst i den store Mercedes.

Fortsatte turen

Kong Carl Gustaf havde tidligt i morges forladt Drottningholms Slott for at køre til lufthavnen, hvorfra han skulle videre til en officiel opgave i Burträsk.

På trods af uheldet havde monarken det fint efter kollisionen, og han kunne fortsætte turen i en anden bil.

- Kongen har det efter omstændighederne godt. Der er ingen tilskadekomne, forklarer Margareta Thorngren.

Så fortumlet ud

Et vidne fortæller til avisen, at han så to biler, der bremsede hårdt op og forårsagede uheldet. Han blev på stedet for at sikre sig, at ingen var kommet noget til.

- De kom ud af den beskadigede bil. Kongen så ikke ud til at være kommet til skade, men han så lidt fortumlet ud. Kort efter gik de væk fra stedet, fortæller Johan Johansson.

Kongens ældste datter, kronprinsesse Victoria, er på officiel opgave i Riga for at møde Letlands præsident, og hun blev ifølge Expressen trukket til side og informeret om sin fars biluheld.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden