Mandag, 14. marts 2016 — af Marianne Singer

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia får statsbesøg i grand prix-ugen

dronning silvia
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Foto: AOP
Årets Eurovision Song Contest i Stockholm kommer til at præge statsbesøget fra Chile, som kong Carl Gustaf og dronning Silvia er værter for i maj.
Det bliver et på alle måder spændende program, kong Carl Gustaf og dronning Silvia deler med Chiles præsident Michelle Bachelet i forbindelse med statsbesøget, der foregår fra den 10. til 12. maj.   Det er første gang, at der er et indkommende statsbesøg fra Chile til Sverige, og i netop disse dage finder også årets store Eurovision Song Contest sted i Stockholm.   Den internationale musikbegivenhed kommer ikke bare til at præge hele landet, men også statsbesøget.   Således skriver kongehuset i en pressemeddelelse, at musikken vil indramme det chilenske visit, fordi det foregår i samme uge som finalen i Eurovision Song Contest.      LÆS MERE: Dronning Silvia modtager pris  

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia inviterer til fest på slottet

  Programmet indeholder mange forskellige punkter, og allerede på førstedagen af besøget inviterer kong Carl Gustaf og dronning Silvia, efter en lang række ceremonielle indslag, til en gallamiddag på det kongelige slot.   På andendagen fortsætter besøget med vigtige møder mellem svenske og chilenske repræsentanter, mens tredjedagen også byder på et besøg i Gøteborg med kong Carl Gustaf og dronning Silvia.     

Nær relation mellem Sverige og Chile

  Sverige og Chile har en nær relation, og der bor omkring 50.000 personer af chilensk herkomst i Sverige.   Ligestilling og bæredygtig byudvikling vil være blandt temaerne under statsbesøget.    Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden