Fredag, 19. februar 2016 — af Juliane Olsen

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia fejrer jubilæum i dronning Ingrids barndomshjem

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia.
Foto: AOP
Det svenske kongepar fejrer på nationaldagen den 6. juni 150-års jubilæum for dronning Ingrids barndomshjem Sofiero Slott.
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia er i front, når 150-års jubilæet for Sofiero Slott, der er afdøde dronning Ingrids barndomshjem, markeres på den svenske nationaldag 6. juni. Ved den festlige anledning indvies en unik jubilæumsudstilling i de tidligere private gemakker på Sofiero Slott i Helsingborg ifølge en pressemeddelelse. I anledningen af kong Carl Gustaf og dronning Silvias besøg henlægges hele Helsingborgs fejring af nationaldagen faktisk til Sofiero Slott. LÆS MERE: Dronning Silvia hylder prinsesse Lilian

Kongelig kunst vises

Her kan besøgende se seks generationer af kongelig kunst af blandt andre Oscar II, Sigvard Bernadotte og vores egen dronning Margrethe. - Det er virkelig sjovt, og det er en stor ære at låne så mange forskellige værker af de forskellige kongelige repræsenteret i udstillingen, siger direktør for Sofiero slott, Annika Malmgren. Der er både tale om digte, malerkunst, sølvdesign og tekstilkunst, og udstillingen er formentligt den første af sin slags.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Annika Malmgren understreger, at det har været muligt i forbindelse med jubilæet at gøre nye tiltag, der skal få svenskernes øjne op for det smukke slot. Kong Carl Gustaf og dronning Silvia indvier nemlig en ny attraktion i form af en 2000 kvadratmeter stor jubilæumshave. Den er tegnet af landskabsarkitekt Mona Wembling, og den bliver en fast del af parken, hvor der er mulighed for et hvil eller nye indtryk.
BILLED-BLADET

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden