31. maj. 2016
Af Juliane Olsen

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia holder 40-års bryllupsdag privat

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Foto: AOP
Den svenske kongefamilies år 2016 står i fejringens tegn, men kong Carl Gustaf og dronning Silvia har dog valgt at markere deres 40-års bryllupsdag på mere afdæmpet vis.
Den 19. juni i år er det 40 år siden, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia blev gift, men der bliver ikke den store fejring i denne anledning. Til trods for, at 2016 er et festligt år for det svenske kongehus, så vil denne bryllupsdag ikke leve op til folkets forventninger. Der er ellers allerede blevet afholdt en rund fødselsdag på festlig vis, og fredag fulgte svenskerne livligt med, da prins Oscar blev døbt i slotskirken. LÆS MERE: Gaveregn over kong Carl Gustaf: Fra ost til blomsterkrukker

Udmeldingen overrasker

- Nej, på nuværende tidspunkt er der intet officielt planlagt. Det bliver bare privat, siger hoffets informationschef Margareta Thorgren til Expressen. Denne udmelding om bryllupsdagen overrasker mange, for da kongen og dronningen fejrede sølvbryllup i 2001, var der nemlig fest i flere dage. Festen fandt dengang sted udendørs ved Drottningholms slott dagen efter, der var blevet holdt en privat fest på på Gripsholms slott.

Bryllupsdagen må stå i skyggen

På selve bryllupsdagen blev der afholdt reception og en stor udendørs koncert på Drottningholm i forbindelse med festen. Desuden blev sølvbryllupsfesten sendt direkte i TV, men hverken dagen eller dronning Silvias 40-års jubilæum som dronning vil altså blive markeret. Årsagen er angiveligt, at set i lyset af de mange begivenheder i kongehuset, har parret valgt, at bryllupsdagen må stå i skyggen. Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

Læs mere om: