Torsdag, 17. august 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia i sorg

Foto: All Over Press
Svenske kong Carl Gustaf og dronning Silvia har mistet en nær ven. Nemlig kong Carl Gustafs gamle gymnasiekammerat Tore Bergensgren.

Kong Carl Gustafs meget nære ven, bankdirektør Tore G. Bergengren, er død. For både kongen og dronning Silvia var det en særdeles trist melding, de for nylig fik om Bergengren, som kong Carl Gustaf lærte at kende i gymnasiedagene i Sigtuna i Sverige. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bare 68 år gammel døde Tore G. Bergensgren, som ifølge Svensk Damtidning blev fundet død i sit hjem af hustruen Marianne Bergengren.

Carl Gustaf og Silvia på skiferie i Schweiz

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia har årligt været på besøg hos Bergengren-parret i Schweiz.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Et af vinterens højdepunkter var, når kongeparret sammen med Tore og Marianne Bergengren stod på ski i Alperne og efterfølgende hyggede sig over parmiddage i Bergengren-hjemmet i byen Klosters nær skisportsstedet Davos.

Berørt af prins Richards død

I det hele taget har det på flere måder været et tungt og mørkt 2017 for kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der først på året mistede en anden nær ven, da Ulf Dinkelspiel blev ramt af kræft og døde.

Kort tid efter døde også de kongeliges ven Carl Adam Lewenhaupt, og i marts berørte det Carl Gustaf og Silvia dybt, at danske prinsesse Benediktes mand prins Richard sov stille ind i sit hjem i Berleburg i Tyskland.

Dronning Silvia og prinsesse Madeleine repræsenterede det svenske kongehus ved prins Richards bisættelse i Evangelische Stadtkirche i Berleburg.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden