Søndag, 14. juni 2015 — af af Ulrik Ulriksen i Stockholm

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia ramt af sorg efter bryllupsmiddagen

Scanpix
På en smuk dag med et ungt, kongeligt brudepar i centrum og en masse at glæde sig over mærkede kong Carl Gustaf og dronning Silvia sent lørdag også livet og dødens alvor. Samme dag, som deres søn blev gift, mistede kongeparret en nær ven.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvias nære ven skuespilleren Magnus Härenstam døde lørdag, mens man i den svenske kongelige familie fejrede kærligheden og prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup.

Kongeparret var meget tæt på skuespilleren Magnus Härenstam og støttede ham i hans kamp mod kræftsygdommen, som til sidst kostede ham livet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Beskeden om skuespillerens død kom midt under bryllupsfestlighederne lørdag og var dagen igennem en af de store historier på alle førende svenske netmedier.

Ventede med at give besked

Carl Gustaf og Silvia blev dog ikke informeret om Härenstams død under bryllupsmiddagen.

Ifølge den svenske avis Expressen ville Annika Söderberg fra hoffets kommunikationsafdeling først give kongeparret den sørgelige besked sent lørdag aften.

Således vil den 13. juni for kongen og dronningen alltid blive husket som den smukke dag, da deres søn blev gift med sin Sofia, men for Carl Gustaf og Silvia vil det også stå klart i erindringen, at 13. juni 2015 var den dag, de mistede en nær ven.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden