Mandag, 28. december 2015 — af Maria Rode Olsen

Kong Carl Gustaf: Vi skal tro på fremtiden

kong Carl Gustaf
Kong Carl Gustaf.
Foto: AOP
Sveriges kong Carl Gustaf holdt i årets jule- og nytårstale stort fokus på, at vi skal bevare troen og tilliden til fremtiden.

2015 har været et år på godt og ondt for Sverige og resten af verden, og det kunne også mærkes i kongens jule- og nytårstale.

Den traditionelle tale til nationen blev sendt på Sveriges radio og TV den 25. december, og kong Carl Gustaf havde meget på hjerte.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Angreb på svensk skole

Kong Carl Gustaf gav sig god tid til at reflektere over nogle af årets skelsættende begivenheder som terrorangrebet i Paris, det høje antal flygtninge og ikke mindst angrebet på Kronanskolen i Trollhättan.

Kongen benyttede lejligheden til at anerkende det hårde arbejde på skolen siden angrebet, hvor undervisere og ansatte gør en stor indsats for at få alt tilbage ved det gamle.

Og selv om verden til tider kan være grum, mindede kong Carl Gustaf os om, at det er vigtigt at tro på fremtiden.

- Vi skal tage ansvar som mennesker, vise respekt og omtanke for hinanden, og vores ansvar som voksne er at kommunikere tillid, håb og tro på fremtiden til vores børn og børnebørn.

Tak for lykønskningerne

Kongen talte også om sin egen familie, der i 2016 kan byde to nye børn velkommen, når både kronprinsesse Victoria og prinsesse Sofia føder til foråret.

Sidst takkede kongen for alle de lykønskninger, hans familie har modtaget i løbet af året - ikke mindst i forbindelse med prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup og prins Nicolas' dåb.

Se hele talen her:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden