Onsdag, 9. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kongen har besluttet sig: Derfor skal Carl Gustaf vaccineres

Kong Carl Gustaf
Kong Carl Gustaf
Foto: Aller Foto
Det var en god nyhed for alle, da det kom frem, at man har fundet en vaccine mod corona. Også i det svenske kongehus er der tilfredshed.

Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia er ligesom resten af nationen tilfredse med, at man har udviklet en vacine mod corona.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tirsdag meddelte den svenske social- og sundhedsminister Lena Hallengren, at man vil tage vaccinen i brug, ligeså snart den er landet i Sverige.

Carl Gustaf og Silvia ser lyst på fremtiden

Og nu udtaler det svenske kongehus’ kommunikationschef Margareta Thorgren sig om den kongelige families holdning til vaccinen.

– Kongen ser positivt på, at en vaccine snart er tilgængelig i Sverige. Kongen vil lade sig vaccinere, lyder det fra Thorgren.

Vil vise vejen

Naturligvis vil kong Carl Gustaf og dronning Silvia først og fremmest lade sig vaccinere for at slippe for at blive ramt af covid-19, men samtidig vil kongen ved at lade sig vaccinere foregå med et godt eksempel i en situation, hvor det er vigtigt, at så mange som muligt gør alt for at undgå at blive syge og sprede smitte.

Skarp strategi

Minister Lena Hallengren fortæller, at hun forventer, at de første mange doser af vaccinen bliver leveret til Sverige i begyndelsen af 2021.

Ministeren gør det også klart, at man har en skarp strategi klar.

Borgere i risikogrupper og alle over 18 år skal vaccineres inden udgangen af juni.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden