Torsdag, 20. september 2018 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Victoria deltager i særlig mindehøjtidelighed

Kronprinsesse Victorias fødselsdagsportræt, 2018
Kronprinsesse Victorias fødselsdagsportræt, 2018
Foto: Linda Broström Kungahuset.se
Kronprinsesse Victoria har travlt i den nærmeste fremtid, og allerede fredag er hun i New York i en helt særlig anledning for at ære en helt særlig person.
Sveriges kronprinsesse Victoria har haft travlt i september.
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan
Victoria indledte måneden med en rejse til Japan, hvor hun som FN-ambassadør var til flere vigtige møder. De næste dage er kronprinsessen i New York, hvor hun fredag deltager i en mindehøjtidelighed for FN’s tidligere generalsekretær Kofi Annan, som døde tidligere i år i en alder af 80 år. Annan døde efter kort tids sygdom og sov stille ind i sit hjem i Bern i Schweiz.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 

Victoria mødte Annan

Kronprinsesse Victoria har ved flere lejligheder gennem årene mødt Annan, som har gjort et stort indtryk på hende. Victoria har i øvrigt også et par gange mødt Annans svenske hustru, Nane.

Norges Mette-Marit i Ghana

Kofi Annan blev 80 år, og han blev for en uge siden begravet i Accra i Ghana. Til statsbegravelsen deltog repræsentanter fra hele verden, og det norske kongehus var repræsenteret af kronprinsesse Mette-Marit. Kofi Annan var generalsekretær i FN fra 1997 til 2006. I 2001 blev han sammen med FN tildelt Nobels fredspris for blandt andet at have fornyet FN.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden