20. sep. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Victoria deltager i særlig mindehøjtidelighed

Kronprinsesse Victorias fødselsdagsportræt, 2018
Kronprinsesse Victorias fødselsdagsportræt, 2018
Foto: Linda Broström Kungahuset.se
Kronprinsesse Victoria har travlt i den nærmeste fremtid, og allerede fredag er hun i New York i en helt særlig anledning for at ære en helt særlig person.
Sveriges kronprinsesse Victoria har haft travlt i september.
Victoria indledte måneden med en rejse til Japan, hvor hun som FN-ambassadør var til flere vigtige møder. De næste dage er kronprinsessen i New York, hvor hun fredag deltager i en mindehøjtidelighed for FN’s tidligere generalsekretær Kofi Annan, som døde tidligere i år i en alder af 80 år. Annan døde efter kort tids sygdom og sov stille ind i sit hjem i Bern i Schweiz.

Victoria mødte Annan

Kronprinsesse Victoria har ved flere lejligheder gennem årene mødt Annan, som har gjort et stort indtryk på hende. Victoria har i øvrigt også et par gange mødt Annans svenske hustru, Nane.

Norges Mette-Marit i Ghana

Kofi Annan blev 80 år, og han blev for en uge siden begravet i Accra i Ghana. Til statsbegravelsen deltog repræsentanter fra hele verden, og det norske kongehus var repræsenteret af kronprinsesse Mette-Marit. Kofi Annan var generalsekretær i FN fra 1997 til 2006. I 2001 blev han sammen med FN tildelt Nobels fredspris for blandt andet at have fornyet FN.

Læs mere om: