10. feb. 2016
Af Juliane Olsen

Kronprinsesse Victoria føder muligvis før forventet

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria i fredags med hånden på den voksende mave.
Foto: AOP
Den svenske kronprinsesse venter sit andet barn. Terminsdatoen skulle ligge i marts, men noget kunne tyde på, at barnet kommer før dette tidspunkt.
Den 38-årige kronprinsesse Victoria venter lige nu sit andet barn, og hoffet har officielt meldt ud, at hun har termin i marts. Men noget kunne tyde på, at denne udmelding skal tages med et gran salt, selv om kronprinsesse Victoria for nylig fortalte Svensk Damtidning, at hun endnu ikke har pakket hospitalstasken. Det svenske hof har nemlig før meldt et senere terminstidspunkt i forhold til, hvornår den kongelige fødsel faktisk endte med at finde sted. LÆS MERE: Kronprinsesse Victoria lyttede til stærkt foredrag

Prinsesse Estelle blev født i februar

Da kronprinsesse Victoria var gravid med prinsesse Estelle, erklærede hoffet, at marts var terminsmåneden, men fødslen fandt faktisk sted den 23. februar 2012. Da prinsesse Madeleine ventede prinsesse Leonore, var det på samme vis marts, der var officiel terminsmåned, men den lille prinsesse kom til verden den 20. februar 2014. Til gengæld holdt hoffets udmelding ret godt stik, da prinsesse Madeleine ventede sit andet barn i 2015.

Prins Nicolas blev født i juni

Her var det meldt ud, at prins Nicolas ville blive født en gang i juni, og fødslen faldt ganske rigtigt sted den 15. juni. Helt tilbage i 1979, da dronning Silvia ventede prins Carl Philip, forlød det, at fødslen ville ske i juni, men prinsen blev født den 13. maj 1979. Kronprinsesse Victoria selv er født i juli, som det også var meldt ud på forhånd. Victoria kom til verden den 14. juli 1977.

Læs mere om: