Søndag, 2. august 2020 — af Christinna Braun

Kronprinsesse Victoria i historisk tale: Jeg står bag dig

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria
Foto: MEGA
Kronprinsesse Victoria holdt lørdag den 1. august tale ved Stockholm Prides digitale parade.

For den svenske kronprinsesse Victoria står menneskerettigheder højt på dagsordenen, og det beviste hun igen lørdag den 1. august, hvor hun holdt åbningstale ved Stockholms Prides digitale parade.

Her indledte hun den årlige pridefestival med støttende ord til de LGBTQi-personer, der stadig ikke føler, de kan være præcis den, de er. LGBT er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser (gay), bi- og transpersoner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg står bag dig

Det var en alvorlig kronprinsesse Victoria, der lagde vægt på, at der er mange, der støtter LGBTQi-personerne – inklusiv hende selv.

- Der findes familier og sammenhænge, hvor LGBTQi-personer stadig præges af fordomme og uvidenhed. Hvis du er en af dem, der ikke kan eller ikke tør være åben om, hvem du er, skal du bare vide én ting. Du har ret til at være præcis den, du er, og vi er mange, der står bag dig. Jeg står bag dig, sagde kronprinsesse Victoria i talen.

Stockholm Pride er den største i de nordiske lande, og den samler normalt 50.000 deltagere til paraden. I år er festivalen digital på grund af coronavirus.

Se talen herunder.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden