Kronprinsesse Victoria i sorg: Direkte fra fest til begravelse

Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Märtha Louise

Foto: All Over

Efter to dages fejring af det norske kongepar i Oslo måtte de svenske kongelige tage en gribende afsked med prinsesse Désirées mand, der døde for nylig.

Fredag, 12. maj 2017 - af Niels Burgos

Kun prinsesse Madeleine og Chris O'Neill kunne ikke være med på grund af pligter i USA - men ellers deltog hele den svenske kongefamilie, da Niclas Silfverschiôld torsdag blev begravet fra Erska kirke i Sollbrunn nord for Gøteborg. Niclas Silfverschiöld var gift med kongens søster prinsesse Désirée - og døde efter længere tids sygdom, 82 år gammel. Parret nåede at være gift i næsten 53 år.

Det blev et smukt  farvel til Niclas Silfverschiöld. Kirken var  pyntet i familiens farver, blåt og hvidt - og den gribende ceremoni foregik bl.a. til tonerne af Schuberts "Ave Maria".

Prinsesse Benedikte deltog

Begravelsen blev en stærk kontrast til de mange fester i Oslo - og kongefamiliens medlemmer var tydeligt påvirkede af at skulle tage afsked med et elsket familiemedlem. Dronning Silvia måtte flere gange diskret tørre en tåre bort.

Fra Norge deltog prinsesse Märtha Louise - og fra Danmark kom prinsesse Benedikte, der har været rigsforstander, mens de øvrige medlemmer af den danske kongefamilie var i Oslo.

Foto: All Over

 

LÆS MERE: Kong Carl Gustaf i sorg over svogers død