Fredag, 12. maj 2017 - af Niels Burgos

Kronprinsesse Victoria i sorg: Direkte fra fest til begravelse

Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Märtha Louise

Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Märtha Louise

Foto: All Over
Efter to dages fejring af det norske kongepar i Oslo måtte de svenske kongelige tage en gribende afsked med prinsesse Désirées mand, der døde for nylig.

Kun prinsesse Madeleine og Chris O'Neill kunne ikke være med på grund af pligter i USA - men ellers deltog hele den svenske kongefamilie, da Niclas Silfverschiôld torsdag blev begravet fra Erska kirke i Sollbrunn nord for Gøteborg. Niclas Silfverschiöld var gift med kongens søster prinsesse Désirée - og døde efter længere tids sygdom, 82 år gammel. Parret nåede at være gift i næsten 53 år.

Det blev et smukt  farvel til Niclas Silfverschiöld. Kirken var  pyntet i familiens farver, blåt og hvidt - og den gribende ceremoni foregik bl.a. til tonerne af Schuberts "Ave Maria".

Prinsesse Benedikte deltog

Begravelsen blev en stærk kontrast til de mange fester i Oslo - og kongefamiliens medlemmer var tydeligt påvirkede af at skulle tage afsked med et elsket familiemedlem. Dronning Silvia måtte flere gange diskret tørre en tåre bort.

Fra Norge deltog prinsesse Märtha Louise - og fra Danmark kom prinsesse Benedikte, der har været rigsforstander, mens de øvrige medlemmer af den danske kongefamilie var i Oslo.

Foto: All Over

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden