Tirsdag, 8. marts 2011 - af af Lisbeth Grube

Kronprinsesse Victoria kåret som årets kvinde i Sverige

Kronprinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Den svenske kronprinsesse hædret som Årets Kvinde 2010 af den svenske avis Expressen.

I et år hvor det svenske kongehus har befundet sig i sandt stormvejr, har kronprinsesse Victoria stået stærkere end nogensinde. Den 33-årige kronprinsesse er yderst populær - og nu er hun så blevet kåret som Årets Kvinde 2010 af den svenske avis Expressen.

Ifølge avisen findes der ingen, som repræsenterer Sverige bedre. Kronprinsesse Victoria er både pligtopfyldende og engageret.

- Min ambition er altid at være godt forberedt, og jeg stiller høje krav til mig selv om at udføre mine opgaver på den bedst mulige måde. Det er naturligvis vigtigt løbende at holde sig ajour med udviklingen i Sverige og udlandet. At repræsentere Sverige er et privilegium, og det er meget givende at møde engagerede mennesker, lyder det beskedent fra kronprinsesse Victoria, efter hun har takket for sin hæderstitel.

Victoria retter en speciel hilsen til svenskerne på en dag, hvor Kvindernes internationale kampdag fejres landet over.

- For mig er det vigtigt at understrege betydningen af, at alle mennesker har lige rettigheder og værdi. Det er centralt for samfundet, at kvinder og mænd har lige muligheder, siger kronprinsessen til Expressen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden