Kronprinsesse Victoria klar til comeback

Kronprinsesse Victoria
Foto: All Over

Efter en længere periode i udlandet med mand og børn, venter der fra næste uge Sveriges kronprinsesse Victoria mange spændende opgaver.

Tirsdag, 28. februar 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Victoria har i en længere periode holdt en pause fra de kongelige pligter og har - ifølge flere svenske medier - været udenlands på en privat rejse sammen med sin mand, prins Daniel, og deres børn to børn Estelle og Oscar.

Snart er den lille familie dog tilbage i Sverige, og kronprinsesse Victoria er parat til et comeback med manér. Victoria får således travlt allerede fra næste uge.

Kronprinsesse Victorias travle forår

Mandag den 6. marts er kronprinsessen på officiel opgave for første gang efter den godt to måneder lange pause.

Her deltager Victoria, der er meget engageret i miljøspørgsmål, i et seminar om Østersøens fremtid. Og herefter er der mange flere spændende opgaver i vente i marts, april og maj.

LÆS OGSÅ: Derfor deltog kronprinsesse Victoria ikke i det canadiske statsbesøg

Det fremgår af det svenske kongehus' hjemmeside. Den 16. marts skal Victoria for eksempel være æresgæst ved åbningen af en udstilling om Marianne Bernadottes kjoler.

Det sker i Stockholm, hvor kronprinsessen også den 20. marts skal mødes i officiel sammenhæng med cheføkonomen Robert Bergqvist.

Den 8. maj er Victoria desuden æresgæst ved en helt særlig jubilæumsfest. Kronprinsessen er således med til at markere Rom-instituttets 80-års jubilæum.

Kronprinsesse Victoria skal til Holland

Sammen med sin mand prins Daniel deltager Victoria også i kongens store gallamiddag på Stockholms Slot 23. marts, ligesom hun rejser til Holland 26. april for at deltage i et 20-års jubilæum for en international våbenkonvention.

Dagen efter, 27. april, er det iøvrigt den hollandske kong Willem-Alexanders 50-års fødselsdag, og med stor sandsynlighed er kronprinsesse Victoria også i aktion, når Danmarks kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er på erhvevsfremstød i den svenske hovedstad Stockholm sidst i maj.

LÆS MERE: Dronning Margrethe fortæller: Så tætte er Frederik og Victoria