8. dec. 2017
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Victoria klar til kæmpe kongelig galla i weekenden

Kronprinsesse Victoria ved sidste års Nobel-galla.
Kronprinsesse Victoria ved sidste års Nobel-galla.
Foto: All Over
Kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine, prinsesse Sofia og dronning Silvia er klar med deres smukkeste festkjoler og funklende diademer, når de sammen med deres mænd deltager i årets store nobelprisfejring.

Nobelprisfejringen hører til blandt årets absolut fornemste og mest glamourøse kongelige fester.

Også i år bliver udddelingen af verdens mest eftertragtede og prestigefyldte hæderspris markeret med et brag af en fest i både Sverige og Norge.

Overdådige aftenrober

Traditionen tro vil de kongelige kvinder tage pusten fra alle i deres overdådige aftenrober og med funklende diademer i de kongelige frisurer.

I Sverige begynder fejringen søndag den 10. december om eftermiddagen med uddelingen af nobelpriserne, hvor både kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine og hendes mand, Chris O'Neill, deltager.

Stor banket på rådhuset

Den helt store fest finder sted om aftenen med Nobelbanketten i Stockholms rådhus, hvor hele den svenske kongefamilie igen er med, bortset fra prinsesse Madeleine.

Gravide prinsesse Madeleine har meldt afbud, fordi det bliver for hårdt at sidde med ved festmiddagen i de mange timer, som det tager.

Allerede aftenen efter venter næste store fest, når kong Carl Gustaf sammen med sin familie byder på prismodtagerne på en udsøgt middag på det kongelige slot i Stockholm.

Fejrer i Norge

Den norske kongefamilie, kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, sørger for at gøre uddelingen af Nobels fredspris i Oslo ekstra festlig, når de søndag den 10. december overværer uddelingen af den prestigefyldte pris på Oslo Rådhus.

Om aftenen finder de kongelige festtøjet frem, når de er æresgæster ved den officielle nobelmiddag på Grand Hotel i Oslo.

Dagen efter slutter fejringen med en forrygende nobelkoncert i Telenor Arena, hvor kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit slår sig løs til god musik.

BILLED-BLADET bringer naturligvis en stor reportage fra de flotte fester i næste uge.

Læs mere om: