8. feb. 2013
Af af Jan Bergman

Kronprinsesse Victoria læser på universitet

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria
Foto: AOP
Den svenske kronprinsesse Victoria og småbarnsmor har valgt at sætte sig på skolebænken igen. Victoria er blevet optaget på Stockholms Universitet.

Hun har en travl hverdag som kronprinsesse med mange officielle pligter for kongehuset, og hun er mor til etårige prinsesse Estelle. Alligevel er det lykkedes for Victoria at finde tid til at læse på universitetet.

Kronprinsesse har tilmeldt sig kurser om Polarklimaet på Stockholms universitet, bekræfter hoffets informationschef Bertil Ternert til avisen Expressen.

Det er et emne der interesserer kronprinsessen og optager hende en del, fortæller Bertil Ternert, og nu får Victoria således mulighed for at tilegne sig mere viden om emnet.

- Hun har en mangeårig interesse i emnet, og hun har deltaget i forskellige sammenhæng omkring polarklimaet. Hun har en stor interesse i disse spørgsmål, siger Bertil Ternert.

Blandt andet har kronprinsesse Victoria i 2009 besøgt Grønland sammen med kronprins Frederik og kronprins Haakon på en forskningstur med fokus på klimaforandringer.

Sammen med en række internationalt anerkendte forskere fik de kongelige indblik i, hvordan klimaforandringerne har påvirket Grønland og den grønlandske befolkning.

Nu er Victoria så kommet på universitetet hvor hun kan tilegne sig meget mere viden om emnet.

Læs mere om: