26. maj. 2020
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Victoria må indstille sig på store forandringer

Kronprinsesse Victoria ved sidste års fejring af sin fødselsdag. 
Kronprinsesse Victoria ved sidste års fejring af sin fødselsdag.
Foto: Lars H. Laursen
Den kommende tid byder på flere store forandringer for kronprinsesse Victoria og resten af den svenske kongefamilie.

Det er nu kommet frem, at nogle af de allerstørste og mest traditionsrige kongelige fejringer i Sverige i år bliver helt anderledes end de plejer på grund af coronavirus.

I første omgang kommer krisen til at ramme landets store nationaldagsfejring den 6. juni, hvor kronprinsesse Victoria og hendes familie ellers altid sidder klar på første række på Skansen i Stockholm for at nyde det store tv-show, der bliver sendt i dagens anledning.

Ingen kortege

I år bliver det dog helt anderledes, ifølge svenske Expressen, der har talt med kongehusets kommunikationschef, Margareta Thorgren.

Kongefamilien kommer denne gang hverken til at køre i kortege fra det kongelige slot i Stockholm til Skansen eller overvære den direkte tv-udsendelse, der stadig bliver sendt, men uden publikum.

Med på anden vis

Til gengæld kommer medlemmer af kongefamilien til at medvirke i udsendelsen på anden vis, lover Margareta Thorgren.

En anden stor kongelig fejring, der i den grad bliver påvirket i år, er Victoriadagen på Öland den 14. juli, hvor kronprinsesse Victoria normalt bliver hyldet på sin fødselsdag.

Dagen begynder på pladsen foran kongefamiliens ferieslot, Sollidens slott, med tusindvis af mennesker, der kommer og gratulerer den kongelige fødselar og slutter med et brag af en tv-transmitteret fødselsdagskoncert i Borgholm om aftenen med den kongelige familie blandt publikum.

Ingen folkefest

Men også det bliver helt anderledes i år, skriver Svensk DAMtidning, der har talt med arrangøren af det store tv-show, Stephan Rimér.

Han fortæller, at showet, der ellers er noget af en folkefest, i år bliver uden betalende publikum for at undgå corona-smitte.

I stedet vil der være være en lille gruppe inviterede og fokus vil være at levere et godt show til tv-seerne.

Ser på mulighederne

Heller ikke foran slottet vil der tidligere på dagen været fyldt med de sædvanlige glade mennesker, som i årene forinden, siger Margareta Thorgren til magasinet.

- Det bliver ikke en traditionel fejring, som vi har være vant til. Kronprinsesse Vicoria bliver fejret, men vi ser på mulighederne, lyder meldingen fra hende.

Læs mere om: