Tirsdag, 16. oktober 2018 - af Dorte Quist

Kronprinsesse Victoria og Daniel: Sammen på eventyrlig rejse

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Amman i Jordan.
Foto: Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Victoria og hendes mand, prins Daniel, er på et fem dage langt officielt besøg i Jordan og Libanon for at styrke venskabet mellem Sverige og de to lande. De besøger en række næsten eventyrlige steder.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er på et fem dage langt, officielt besøg i Amman i Jordan og Beirut i  Libanon. Og her til formiddag gik parret en fem kilometer lang tur på verdens længste gangsti, den 650 km lange Jordan Trail. Fem kilometer har nok ikke afskrækket den vandreglade kronprinsesse Victoria, og der var flere historiske stop på turen, blandt andet ved Det Døde Hav, Jesus dåbsplads og til sidst ved Den Skandinaviske Skov, som hendes egen far, kong Carl Gustaf, plantede under et statsbesøg i 1989.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fokus på humanitære spørgsmål

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel ankom til Jordan mandag og tog direkte fra lufthavnen ud til det berømte Citadel i Amman. Her fik parret en større rundvisning, og om aftenen var der både møder og middag med den svenske ambassadør i Jordan, den svenske landechef i FN-afdelingen i Jordan samt forskellige chefer i UNDP, Unicef, UNHCR, UN Women, UNESCO og Verdensbanken.

Formålet med kronprinsessens officielle besøg i Jordan og Libanon er at styrke de gode relationer mellem Sverige og de to lande samt at sætte lys på FNs Agenda 2030, som handler om bæredygtig udvikling, og ikke mindst humanitære spørgsmål. Jordan har nemlig sammen med Libanon og Tyrkiet, taget imod op til 800.00 syriske flygtninge.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

I morgen rejser Victoria og Daniel videre til turen sidste destination, Beirut i Libanon.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden