11. nov. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel jublede vildt

prins daniel
Prins Daniel.
Foto: AOP
Der var gang i den på de royale tilskuerpladser og på grønsværen på Friends Arena i Stockholm, da Sveriges fodboldlandshold spillede et brag af VM-kamp mod mægtige Italien.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var blandt de over 50.000 tilskuere til fredag aftens VM-fodbolddrama mellem Sveriges og Italiens herrelandshold.

Den såkaldte VM-playoff-match blev en hed affære på en ellers iskold aften på Friends Arena i Stockholm. Efter bare 30 sekunders spil var det første barske sammenstød mellem de svenske og italienske spillere en realtiet.

Det sydede og boblede i den royale loge

Den svenske angriber Ola Toivonen knækkede med et albuesving næsen på den italienske forsvarssgeneral Leonardo Bonucci.

- Velkommen til Sverige, sagde Toivonen efterfølgende, da han blev bedt om at kommentere episoden, der bragte sindede i kog, og fik det til at syde og boble blandt tilskuerne i såvel VIP-logen hos Victoria og Daniel samt overalt rundt omkring på det flotte stadion i Sveriges hovedstad.

Det svenske kongehus har lagt et billede af kronprinsesse Victoria og prins Daniel på deres Instragramside.

https://imgix.billedbladet.dk/img_2796_3.jpg
Foto: Kungahuset.se

Victoria og Daniel jublede over scoring

I anden halvleg scorede de blå-gule det forløsende mål, som gav dem en 1-0 sejr over støvlelandets hårdt prøvede helte.

Målet fik kronprinsesseparret op af sæderne, og Victoria og Daniel var ligesom de mange andre svenske fans i vild jubelrus. Da den tyrkiske dommer fløjtede dramaet af, jublede de kongelige igen, og smilene var særdeles brede.

I det hele taget er Victoria og Daniel helt fjollede med sport, og det er ikke første gang, at de har været til fodbold på Friends Arena.

Kongelig opbakning i Stockholm og København

Lørdag aften spilles en med danske øjne endnu vigtigere VM-playoff-kamp, når de rød-hvide fodboldyndlinge står overfor Irlands 11 bedste spillere i Parken.

Den royale støtte til kampen i Sverige betød meget ifølge de svenske spillere, og også til kampen i København vil kongelige opbakning fra for eksempel kronprins Frederik og kronprinsesse Mary være noget, der kan bruges af landstræner Åge Hareides udvalgte, når de anført af superstjernen Christians Eriksen skal forsøge at kvalificere Danmarks herrelandshold til VM-slutrunden i Rusland næste sommer.

KOM SÅ DANMARK!

Læs mere om: