3. sep. 2016
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Victorias stærke tale: Som mor gør det mig ked af det

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria.
Foto: AOP
I en tale under World Water Week holdt kronprinsesse Victoria en personlig tale, hvor hun udtrykte bekymring om forurenet vand, der hindrer hendes datter i at svømme.

Kronprinsesse Victoria er nu for alvor tilbage på job efter fødslen af prins Oscar den 2. marts i år. Under det netop afholdte World Water Weeks højniveau-møde appellerede kronprinsesse Victoria, ifølge Svensk DAMtidning, til verdens ledere ved at fortælle om sin datter, prinsesse Estelle, på fire år. I sin åbningstale under mødet Building a Resilient Future through Water, der handlede om vand i forbindelse med bæredygtighed, havde kronprinsesse Victoria fokus på arbejdet med at nå FNs klimamål. SE BILLEDERNE: Søde sommerpletskud af prinsesse Estelle

Kronprinsesse Victoria talte som mor

Kronprinsesse Victoria, der er FN-ambassadør for de globala udviklingsmål, videregav under talen sine egne erfaringer fra dette års sommerferie.

- Sverige havde en varm sommer i år. Min fire-årige datter har været glad for at svømme. Hun elsker at svømme - ligesom mig, da jeg var barn. Og som de fleste forældre vil jeg gerne kunne sige ja, når mit barn vil lege i vandet.

- Men denne sommer har mange forældre i Sverige været tvunget til at sige nej til deres børn, når de har villet hoppe i vandet. For vandet har ikke været sundt. Det gør en mor trist ikke at kunne sige ja til barnets ønske om at svømme, sagde kronprinsesse Victoria.

Kronprinsesse Victoria er meget involveret i klimaproblematikken, og i januar i år blev hun kåret som en af ​​FNs 16 internationale ambassadører for de globale mål.

Læs mere om: