Lige nu i Helsingborg: Kronprinsesse Victoria lyser op i pink ved mors side

Foto: Hanne Juul
Det var en morgenfrisk kronprinsesse Victoria, der tirsdag morgen begyndte sit officielle besøg i Helsingborg sammen med sin mor, dronning Silvia.

Det var med store smil og i flot stil, at kronprinsesse Victoria og hendes mor, dronning Silvia, tirsdag morgen ankom til deres første programpunkt i et to dage langt besøg i Helsingborg, kun fire kilometer fra Helsingør i Danmark.

Sammen er de klar til at gøre opmærksom på byfestivalen og messen H22 City Expo, som kronprinsesse Victoria er protektor for, og som i de næste fem uger vil  fokusere på bæredygtighed og innovation.

Silvias hjertesag

Det kongelige duos første arrangement af mange handler om temaer, som især dronning Silvia har på sit program under besøget - demens og ældrepleje. 

Således skal Victoria og Silvia på Clarion Hotel SeaU deltage i et seminar, med blandt andet dronningens hjertebarn Silviahemmet som samarbejdspartner, med overskriften "Den demensvenlige by - et seminar omkring en inkluderende by". 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Udfordringer skal løses

På seminaret bliver der talt om, hvilke udfordringer, det giver, at der bliver flere og flere ældre i Sverige, og hvordan de ældres situation er i samfundet.

Med de flere ældre vil der også kommer flere med demens, der også skal tages hånd om og have et godt liv.

Udover de kongelige deltager også repræsentanter fra kommunen, politikere og folk fra branchen. 

Officiel åbning sammen

Efter seminaret har Victoria og Silvia opgaver hver for sig, inden de senere i dag igen mødes til åbningsfesten i den idylliske park Slottshagen. 

Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden