16. jan. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Nyt kongeligt afbud: Kronprinsesse Victoria har smittet prins Daniel

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/3.04106861_0.jpg
Foto: Allover Press
Først blev kronprinsesse Victoria forkølet og måtte melde afbud til en officiel opgave søndag. Mandag måtte hende mand prins Daniel så melde afbud til en stor gallabegivenhed på grund af sygdom.

Det er sæson for forkølelser, og hjemme hos Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel er man ikke gået fri af snue og let feber.

Søndag måtte kronprinsesse Victoria på grund af en kraftig forkølelse melde afbud til en stor konference i byen Sälen om nationens sikkerhed. Dagen derpå, mandag, meldte prins Daniel ud, at han ikke kunne møde op til Idrottsgalan 2018 i Globen i Stockholm.

Han var blevet smittet med fruens forkølelse ifølge avisen Expressen, der har været i kontakt med det svenske kongehus.

Daniel ville ikke smitte stjernerne

- Af respekt for alle sportsfolk til gallaen har prinsen valgt at melde afbud til aftenens galla. Det er fordi han er forkølet, sagde informationschef i kongehuset Margareta Thorgren mandag.

Prins Daniel ønskede på ingen måde at udsætte de aktive sportsudøvere ved prisfesten for smitte, således at de eventuelt blev syge og dermed forhindredes i at deltage i konkurrence efterfølgende.

Sportsfesten manglede dog ikke kongelig glans, idet kronprinsesse Victorias lillebror, prins Carl Philip, og hans hustru, prinsesse Sofia, deltog.

SE BILLEDERNE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip strålede til kæmpegalla i Globen

Kronprinsessefamilien ramt af forkølelse

Ifølge den svenske avis Expressen har hele familien på Haga Slot været ramt af sygdom.

- Det stemmer. Kronprinsessefamilien har været forkølede, lyder det fra den royale informationschef.

Læs mere om: