4. sep. 2020
Af Marianne Singer

Overraskede alle: Sådan går det med prinsesse Madeleines mand

Prinsesse Madeleine og Chris O´Neill. 
Prinsesse Madeleine og Chris O´Neill.
Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
Det var en stor overraskelse, da prinsesse Madeleines mand, Chris O'Neill, ved parrets bryllup i 2015 sagde nej til en kongelig status for at forblive privat borger. Sådan går det ham i dag.

Modsat prins Daniel, der er gift med kronprinsesse Victoria, og prinsesse Sofia, der er gift med prins Carl Philip, fravalgte Chris O´Neill, 46, overraskende en kongelig status, da han sagde ja til prinsesse Madeleine i 2013.

Dermed kunne han både beholde sit britisk-amerikanske statsborgerskab, forblive en privat borger og fortsætte sit arbejde indenfor finansverden.

Ingen kongelige pligter

Sidenhen har han vist sig ved prinsesse Madeleines side ved udvalgte kongelige fejringer og arrangementer.

Men han har ikke, ligesom resten af den kongelige familie, faste kongelige pligter.

Rådgiver firmaer

Den svenske avis Expressen har kigget lidt nærmere på, hvordan det går med prinsesse Madeleines mand i dag og skriver blandt andet, at han efter brylluppet i 2013 stiftede sit eget selskab Wilton Payments Ltd, hvor han rådgiver store amerikanske firmaer omkring forretningsmuligheder i Europa, i stedet for at rådgive privatkunder, som han gjorde inden brylluppet.

Selskabet ejer han sammen med sin svoger, godsejeren John d’Abo, der er gift med Chris' søster Tatjana.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho9049.jpg
Tatjana med sin mand, John d'Abo ved prinsesse Madeleine og Chris O'Neills bryllup i juni 2013.
Foto: Martin Høien

Samarbejde med svoger

Det er dog kun Chris, der tager sig af forretningen, mens hans svoger i høj grad bidrager med finansieringen til selskabet, der, ifølge Expressen, indtil videre ikke ser ud til at være en stor indkomstkilde for ham.

Derudover har Chris O'Neill, ifølge kongehuset, også investeret i flere såkaldte start-up-virksomheder.

Bliver i Florida

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill flyttede til Florida i sommeren 2018 og ser ud til at blive der permanent sammen med deres børn, prinsesse Leonore, 6, prins Nicolas, 5, og prinsesse Adrienne, 2.

- Familien har etableret sig, børnene går i skole og børnehave. De har ingen planer om forandring, siger hoffets informationschef Margareta Thorgren til Expressen.

I december sidste år købte prinsesseparret en ny villa i Pinecrest, syd for Miami, til omkring 20 millioner kroner.

Læs mere om: