28. sep. 2022
Af Marianne Singer

Overraskende afbud: Dronning Silvia ramt af pludselig sygdom

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia ved Riksdagsåbningen tirsdag. 
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia ved Riksdagsåbningen tirsdag.
Foto: Ritzau Scanpix
Dronning Silvia deltog tirsdag i første del af dagens markering af Riksdagens åbning, men måtte senere på aftenen melde afbud til den traditionsrige koncert på grund af sygdom.

Dagen begyndte tirsdag som planlagt og på festlig vis for dronning Silvia, da hun sammen med kong Carl Gustaf, kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Sofia deltog i den traditionsrige Riksdagsåbning i Stockholm.

https://imgix.billedbladet.dk/20220927-145304-7-8256x5504ma.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Det eneste påfaldende på det tidspunkt var, ifølge Svensk Damtidning, at dronningen ikke gav talsmanden Andreas Norlén hånd, modsat sin mand, kong Carl Gustaf.

Måtte aflyse

Den manglende håndsgivning gav dog mening senere på aftenen, da dronning Silvia ikke ankom koncerten i Koncerthuset sammen med sin mand.

Kort efter bekræftede kongehuset overfor Svensk Damtidning, at dronning Silvia havde været tvunget til at aflyse på grund af sygdom.

Lettere forkølet

- En let forkølelse. Derfor valgte dronningen at aflyse koncerten. Det handler om respekt for de andre inviterede gæster, lød det til bladet fra hoffets kommunikationschef Margareta Thorgren.

Samtidig kunne hun meddele, at dronningen er testet negativ for Covid-19, efter at dronning Margrethe blev testet positiv efter dronning Elizabeths begravelse i London, som de sammen med en lang række andre kongelig begge deltog i.

Læs mere om: