1. maj. 2016
Af Helle Skram de Fries

Partykongen Carl Gustaf spillede elguitar på scenen

KOng Carl Gustaf og dronning Margrethe
KOng Carl Gustaf og dronning Margrethe
Foto: All Over
Det var et brag af en fest, der varede til klokken 6 om morgenen, da kong Carl Gustaf blev fejret på kongeslottet.

Hele ugen er den svenske konge Carl Gustaf blevet fejret, og lørdag den 30. april kulminerede festlighederne med et eventyrlig fest på kongeslottet i Stockholm.

Aftonbladet fulgte festen på tæt hold og beretter om en helt fantastisk fest. Gæsterne, der bestod af både svenske og udenlandske kongelige, repræsentanter fra det officielle Sverige og private venner, festede helt frem til kl. 6 næste morgen.

Mors Dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

Operakælderens køkkenchef Stefano Catenocci stod for menuen, men præciserede, at den er bestemt af kongen efter køkkenchefens forslag.

Kong Carl Gustaf ledsagede sin kusine dronning Margrethe til bords i Rikssalen.

Forrygende ABBA show

Efter middagen i Rikssalen gik selskabet ind i slottets balsal, Vita Havet, hvor partyorkestret Cotton Club spillede op til dans.

Ifølge en af gæsterne var der lige fra starten ”fuld rulle” på festen, og alle dansede.

Gruppen bag ”Mamma Mia! The Party” bød på et fantastisk ABBA show, og kong Carl Gustaf og dronning Silvia var vilde af glæde på dansegulvet.

Efter en par timer overtog dj Anders Wickmann underholdningen, hvilket han også gjorde til kongeparrets sølvbryllup på Drottingholms Slot.

Med sig havde han fem musikere, der blandt andet spillede congas, trommer, trompet, maracas – og hele to saxofoner var med.

LÆS MERE: Mary og Frederik til fest hos kongen

Kongen sang og spillede på scenen

Kongen hoppede op på scenen og jammede med musikerne. Carl Gustaf spillede elguitar, og senere tog han mikrofonen i den ene hånd og en trompet i den anden og sang Diana Ross’ kæmpehit ”Upside Down”.

Inden den gigantiske fest sluttede, opstod der en mindre ulykke på slotsområdet. Nogen stødte ind i en trappe, og en ældre person slog hovedet og blødte.

Men ellers var alt perfekt, og kong Carl Gustaf fik den flotteste og festligste fødselsdag, der – ganske som han selv havde bestemt – varede til klokken 6 om morgenen.

Til Aftonbladet udtaler barndomsvennen Noppe Lewenhaupt efter festen: ”Der var fuld skrue, og det var en rigtig hyggelig aften. Det har været rigtig sjovt!”.

Der er ingen tvivl om, at partykongen fik marhkeret sin 70-års fødselsdag!

Læs alt om den kongelige fest i BILLED-BLADET, der udkommer på tirsdag.

Læs mere om: