Prins Carl Philip involveret i flere sammenstød ved motorløb

Prins Carl Philip ved et motorløb på Knutstorp i 2008.

Prins Carl Philip ved et motorløb på Knutstorp i 2008.

Arkivfoto: AOP
Den svenske prins har ikke været så heldig i denne weekends STCC-race i Knutstorp.

Prins Carl Philip er fredag og lørdag at finde på den sydsvenske racerbane Knutstorp ved Malmø, hvor der køres STCC-race – Swedish Touring Car Championship.

Det er dog ikke gået helt godt, skriver flere svenske medier, deriblandt Expressen.

Det startede egentlig udmærket fredag, hvor prins Carl Philip endda kunne nyde opbakning fra kong Carl Gustaf, der fulgte med på tilskuerrækkerne. Her kørte prins Carl Philip sin Volvo S60 således, at han kunne starte lørdagens race på en 11. plads – den næstsidste plads i startfeltet.

I dag startede det også fint for prins Carl Philip, der fik kæmpet sig op på en syvendeplads, men under den ottende omgang blev han involveret i et sammenstød med i alt tre biler.

Stødte sammen med finsk bil

Ifølge Aftonbladet var finske Emma Kimiläinen en del af sammenstødet, og senere fik de to biler igen lidt for tæt nærkontakt på Knutstorp.

Det er stadig noget uklart, hvem der forårsagede sammenstødene, men ifølge Aftonbladet lå prins Carl Philips Volvo S60 foran Emma Kimiläinen, da hun kørte ind i ham, og begge biler snurrede rundt.

Emma Kimiläinen oplyser, at hun blev påkørt bagfra af en anden bil og derfor kørte ind i Carl Philip, fortæller Joakim Tärnström, presseansvarlig ved STCC, til Aftonbladet. Hverken prinsen eller finnen kom til skade, men Carl Philip var ærgerlig over sammenstødet.

- Han var skuffet, for han var tilfreds med sin start og havde fået kørt sig op fra en ellevte- til en syvendeplads. Alle, som er med her, er jo konkurrencemennesker, siger Johan Meissner fra Volvo Polestar Racing.

Prinsen kogte

Dermed var ulykkerne dog ikke ovre for den svenske motorprins, der senere, ved starten i andet heat, forsøgte at overhale indenom og igen stødte sammen med en bil – endnu engang med finske Emma Kimiläinen bag rattet. I tredje omgang kørte prins Carl Philip så af banen, kom ind igen, og punkterede derefter, hvad der fik kommentatoren på TV-kanalen SVT til at meddele:

- Jeg ser en kogende Carl Philip.

Prinsen selv kom bagefter med denne kommentar til SVT:

- Jeg vil have mere, jeg er ikke tilfreds.

Det er ikke første gang, prins Carl Philip deltager i motorløb – og det er heller ikke første gang, han har været uheldig på banen.

Blandt andet kørte han i februar 2013 af banen i et svensk rally, i maj 2012 kørte han galt i Anderstorp og i sommeren 2010 kørte han af banen under første omgang af Porsche Carrera Cup i Falkenberg.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden