Carl Philip og Sofia:
Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist måtte kæmpe for kærligheden

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist

Foto: AOP
I årevis sloges prins Carl Philip og Sofia Hellqvist med uviljen mod deres forhold i kongefamilien og vennekredsen.

Syv års kamp for kærligheden sluttede officielt, da det svenske hof forleden kunne meddele, at prins Carl Philip har forlovet sig med sin kæreste, Sofia Hellqvist. Parret har måttet overvinde mange forhindringer undervejs, skriver den svenske avis Expressen.

Sofia og Carl Philip blev præsenteret for hinanden på den stockholmske natklub V i 2007. Hvorvidt det slog klik mellem de to ved den lejlighed er uvist, men to år senere er der i hvert fald ingen tvivl. De mødes igen i sommeren 2009 i Båstad, begge er nu singler og indleder et forhold, som Expressen kan afsløre i januar 2010.

Samme år flytter parret sammen, men nogle hårde år forestår. Dronning Silvia er skeptisk og mistænker Sofia for at være en golddigger, som kun er ude på at score landets prins.

Accepteret af kongefamilien

Prins Carl Philips vennekreds rynker i starten også på næsen ad middelklassepigen fra Dalarna, som har optrådt som næsten-nøgenmodel i mandemagasiner og deltaget i den svenske udgave af realityserien "Paradise Hotel".

Langsomt bliver dronning Silvia dog overbevist om Sofia Hellqvists reelle hensigter. Hun kan se, at hun har en god virkning på den nervøse og generte Carl Philip, som er begyndt at optræde mere selvsikkert. Endelig hjælper det også på accepten, at Sofia har engageret sig i hjælpearbejde for børn i Afrika.

Undervejs har Carl Philip vist så megen selvsikkerhed og stålsat vilje over for forældrene, at han har truet med at frasige sig prinsetitlen, hvis de nægter at sige god for Sofia.

Tættere forhold til svigerinden

I de senere år er Sofia oftere og oftere blevet set sammen med kongefamilien. Det skete første gang i 2011, da hun og prins Carl Philip holdt ferie i Sydfrankrig sammen med kong Carl Gustaf og dronning Silvia på kongens motorbåd.

Året efter sås Sofia og prinsesse Madeleine spise frokost sammen i det centrale Stockholm. Også dét var et godt tegn, for Madeleine havde været længe om at acceptere Sofia.

Siden har Sofia været fast inventar ved officielle kongelige begivenheder som bryllup og dåb, og med forlovelsen er hun nu en fuldt integreret del af den svenske kongefamilie.  

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden