17. jan. 2018
Af Marianne Singer

Prins Carl Philip overtager for syg kronprinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria
Prins Carl Philip og kronprinsesse Victoria.
Foto: AOP/Fotomontage
Kronprinsesse Victoria er stadig så syg med en kraftig forkølelse, at hendes lillebror, prins Carl Philip, onsdag må overtage for hende på førstedagen af det islandske statsbesøg.

Det var meningen, at kronprinsesse Victoria sammen med prins Daniel skulle byde den islandske præsident, Guðni Thorlacius Jóhannesson, og hustruen Eliza Jean Reid velkommen i Arlanda lufthavn onsdag.

Men kronprinsesse Victoria, der allerede søndag måtte aflyse sin deltagelse ved sikkerhedskonferencen Folk og forsvar, er stadig ramt af en kraftig forkølelse og kan derfor ikke deltage i førstedagen af det islandske statsbesøg.

Prins Carl Philip og prins Daniel byder velkommen

I stedet erstatter prins Carl Philip, ifølge Expressen, sin storesøster ved velkomsten og står ved prins Daniels side.

Prins Daniel har ligesom resten af kronprinsessefamilien også været ramt af forkølelse og kunne derfor ikke deltage i den store sportsgalla i Globen mandag, men er nu igen frisk nok til at være med.

Uvist hvornår kronprinsesse Victoria kan deltage

Hvorvidt kronprinsesse Victoria deltager i de kommende to dages-programpunkter er stadig uvist.

Det tre dage lange statsbesøg finder sted i Stockholm og Uppsala og har fokus på Island og Sveriges fælles historie, værdier og kultur samt bæredygtighed, boligbyggeri og medicinsk forskningssamarbejde.

Stor gallamiddag på slottet

Allerede på førstedagen er der fuldt program med en højtidelig velkomstceremoni på det kongelige slot i Stockholm og efterfølgende frokost, hvor kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Sofia deltager.

Efter flere arrangementer i løbet af eftermiddagen slutter dagen på festlig vis med en gallamiddag på slottet.

I de følgende to dage er programmet tæt med blandt andet seminarer, foredrag, besøg hos organisationer, arbejdsfrokoster, modtagelser og et en-dagsbesøg i Uppsala.

Læs mere om: