31. okt. 2017
Af Juliane Olsen

Prins Carl Philips rørende ord: Jeg har haft den store lykke at blive far

Prins Carl Philip, prinsesse Sofie, prins Gabriel og prins Alexander
Prins Carl Philip, prinsesse Sofie, prins Gabriel og prins Alexander
Foto: Det svenske kongehus
Nu mindes prins Carl Philip sin stunder på fødeafdelingen, og de to gange han har oplevet den store lykke at blive far.

Den 38-årige prins Carl Philip mindes nu de gange, han har været på fødeafdelingen, og hvordan det var første gang at holde prins Alexander og prins Gabriel.

Det er i dag - tirsdag den 31. oktober - præcis to måneder siden, at prins Carl Philip blev far for anden gang, denne gang til prins Gabriel.

Og der går ikke en dag uden, prins Carl Philip tænker på, hvor heldig han er.

I forbindelse med uddelingen af et forskningsbidrag fra Lilla Barnets Fond satte prinsen ifølge Svensk Damtidning ord på sin følelser omkring faderskabet.

Prins Carl Philip blev protektor i 2009

- Jeg har haft den store lykke selv at blive far. Ikke kun en gang, men to gange har jeg været med på fødeafdelingen og holdt et helt nyt liv i min favn, siger prins Carl Philip.

Det var i 2009, at prins Carl Philip blev spurgt, om han ville være protektor for Lilla Barnets Fond, og det var en selvfølge for ham at sige ja.

Nu er der gået otte år, og den svenske prins har ud over sit eget faderskab også oplevet søskende og venner blive forældre.

Prins Carl Philip takkede fond og forskere

I sin tale henvendte prins Carl Philip sig til fonden og de dygtige forskere, som var tilstede for at modtage finansiering.

Han ønskede nemlig at rette en tak for deres bidrag og livsvigtige viden om pleje af nyfødte, så flere børn kan få en god start på livet.

Lille prins Gabriel bliver døbt i Drottningholms Slottskyrka den 1. december, og BILLED-BLADET er tilstede ved dåben.

Læs mere om: