Prins Daniel er god til at vande blomster og støvsuge

Prins Daniel ses her til kronprinsesse Victorias navnedag. 

Prins Daniel ses her til kronprinsesse Victorias navnedag. 

Foto: All Over Press
De kongelige har folk ansat til at gøre rent og vande julestjernerne hjemme på slottet. Men skulle det blive nødvendigt, kan prins Daniel godt selv svinge en støvsuger og vande en stueplante.
De fleste mennesker går rundt med et eller flere skjulte talenter, og sådan er det også med Sveriges prins Daniel, der er ekstraordinært dygtig til mange hjemlige sysler som for eksempel støvsugning.
 

Hjalp unge og ældre

For nylig fortalte kronprinsesse Victorias mand i et interview med bladet DI Weekend om sin fortid som ung og ihærdig medarbejder i hjemmeplejen.
 
Daniel havde netop overstået militærtjenesten, da han kom til at arbejde med socialt udfordrede unge mennesker samt som hjemmehjælper hos ældre borgere. Det var i den sidste funktion, at den nuværende prins viste veludviklede evner udi kunsten at vande blomster, brygge kaffe, anrette småkagebord, gøre rent i vindueskarme og støvsuge enhver nullermand i alle hjørner og under selv de tungeste møbler.
 
– Oj, hvor jeg lå på gulvet i min fulde længde og støvsugede under sofaerne hjemme hos de ældre damer, siger prins Daniel i DI Weekend-interviewet.
 

Tæt på demente

Også ældre demente kom han tæt på i sit arbejde som hjemmehjælper. Han hjalp dem med deres personlige hygiejne og sørgede for, at de tog deres medicin. Disse erfaringer har ifølge Daniel selv gjort et stort indtryk på ham og vil følge ham resten af livet.
 
 
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden