24. nov. 2015
Af Ulrik Ulriksen

Prins Daniel følte sig ren og klar efter livsvigtig operation

Prins Daniel
Prins Daniel
Foto: Martin Høien /BILLED-BLADET
Prins Daniel var med forgiftet blod og svigtende nyrefunktion ikke meget værd, før hans far Olle Westling trådte til og gav ham livet tilbage.
Kronprinsesse Victorias mand, prins Daniel, har i løbet af sit 42-årige liv haft et alvorligt helbredsproblem, der krævede en livsvigtig operation. For seks år siden gennemgik han en nyretransplantation efter et par ufatteligt hårde og slidsomme måneder i dialyse. Han led af en medfødt men ikke arvelig sygdom. Den blev opdaget af lægerne, da Daniel var i sine teenageår.

Forgiftet blod

Hans far Olle Westling donerede en rask nyre og reddede dermed prinsens liv. Med det samme efter operationen kunne Daniel mærke en behagelig forskel. Det fortæller han om i et interview til bladet DI Weekend. - Når nyrerne ikke fungerer, som de skal, bliver blodet forgiftet. Bare nogle timer efter transplantationen følte jeg mig så ren og klar. Det var fantastisk, siger prinsen, der altid har gået meget op i fornuftig, sund levevis med masser af motion og næringsrig kost.

Vor tids rygeproblem

I dag forsøger prins Daniel at lære unge mennesker om faren ved velfærdssygdomme. – At sidde stille er vor tids rygeproblem, siger Daniel blandt andet i DI Weekend-interviewet og fortsætter. – Det ville være spændende at se, hvad der ville ske med folkesundheden, hvis børnene fik mulighed for at bevæge sig en time i skolen hver dag.

Læs mere om: