Tirsdag, 6. oktober 2020 - af Marianne Singer

Prins Daniel om svær tid: Det har reddet mit liv

Prins Daniel. 

Prins Daniel. 

Foto: Mega
I en ny video, som kongehuset har delt, nævner prins Daniel den livsvigtige hjælp, han fik i forbindelse med en nyreoperation i 2009.

I 2009 gennemgik prins Daniel, 47, en nyretransplantation efter et par hårde måneder i dialyse.

Han led af en medfødt men ikke arvelig sygdom.

Far donerede nyre

Det var hans far, Olle Westling, der valgte at donere en rask nyre og dermed reddede sin søns liv.

Men det er ikke det eneste, der har været med til at få prinsen godt igennem sit sygdomsforløb. 

Fantastisk hjælp

Det nævner prins Daniel i en ny video, som kongehuset har delt på deres sociale medier.

I vidoen holder prinsen velkomsttalen ved Patientriksdagens digitale konference, hvor patientrepræsentanter, fagfolk og beslutningstagere mødes for at diskutere, hvordan patienters indflydelse på deres behandling kan styrkes.

- Der findes så meget hjerte og omsorg hos mennesker, som vælger at arbejde med pleje. Jeg selv havde ikke været her idag uden den fantastiske behandling, jeg fik, da jeg var syg, lyder det fra prins Daniel. 

Er optimist

Mindet om sin egen indlæggelse nævner prins Daniel for at understrege, at noget kan være rigtig godt, men at man også altid kan gøre tingene endnu bedre.

- Jeg er optimist. Jeg tror, at det sidste fremskridt ikke er opnået endnu. Jeg tror, at flere sygdomme kan helbreddes og forebygges. Jeg tror, at flere liv kan reddes, forlænges og forbedres, sagde han. 

Foto: Mega
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vigtigt arbejde

I sin tale understregede prinsen også på stærk vis, hvor vigtigt organisationens arbejde er.

- Nogen har sagt, "den raske har tusinde ønsker, den syge har kun et". Jeg ved, at I er mange her idag, som virkelig forstår betydningen af de ord. I ved, hvordan det er at leve med en alvorlig sygdom eller funktionsnedsættelse. I ved, hvad det koster af tid og kræfter. Og netop derfor er jeg så imponeret over jeres arbejde - hvordan I vælger at kæmpe, ikke bare for jer selv, men også for andre. Jeres engagement betyder så meget for så mange mennesker i vort land. Mennesker som ikke altid selv formår at hæve deres røst, sagde han blandt andet. 

Konferencen fandt sted i samarbejde med Astma- och Allergiforbundet, Blodcancerforbundet, Brystkræftforbundet, Riksforbundet HjerteLunge, Huvudvärksforbundet, Neuro, Psoriasisforbundet og Reumatikerforbundet og Novartis.

Holdt tale hjemmefra

Prins Daniel holdt sin tale hjemme fra Haga Slots hyggelige bibliotek.

Lokalet blev tidligere benyttet af prins Gustaf Adolf som kontor. 

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden