24. okt. 2017
Af Marianne Singer

Prins Daniel rørt over at tale om prinsesse Estelle

Prins Daniel, kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle.
Prins Daniel, kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle.
Foto: Kungahuset
Det satte følelserne i gang hos prins Daniel, da han nævnte sin fem-årige datter, prinsesse Estelle, i en tale om sit og kronprinsesse Victorias fællesprojekt Generation Pep.

Prins Daniel har altid været en omsorgsfuld og engageret far til prinsesse Estelle og prins Oscar.

Under konferencen Pep Forum arrangeret af Generation Pep viste prins Daniel endnu engang, hvor meget hans børn betyder for ham.

Prins Daniel talte om sin datter

Prins Daniel holdt undervejs en tale, hvori han nævnte, at livslængden mellem en lavtuddannet og højtuddannet person er seks år, og hvor vigtigt det derfor er, at Sverige er et land, hvor alle børn og unge har samme forudsætninger for et aktivt liv.

I den forbindelse nævnte prins Daniel sin datter, prinsesse Estelle, for at forklare, hvor meget seks år betyder i et menneskes liv.

- Vi som har børn ved, hvor meget der sker på seks år, og hvor meget man går glip af, hvis man ikke er der. Vores lille pige derhjemme, Estelle, fylder seks år til februar. Bare tanken, jeg kan knap nok tale om det, om at misse en måned eller et år af hendes liv på grund af dårligt helbred. Det kan jeg næsten ikke holde ud at tænke på, sagde en tydelig rørt prins Daniel ifølge Expressen.

Vigtigt at børn og unge er aktive

Prins Daniel understregede, hvor vigtigt det er, at både politikere, forældre, virksomheder og organisationer er med til at få børn og unge i gang.

- Vi kan ikke acceptere, at nogle liv indeholder så mange færre dage end andres liv. Bare fordi du tilfældigvis er født ind i en anden familie med andre socioøkonomiske forhold, lød det fra prinsen.

Organisationen Generation Pep (GEN-PEP) blev lanceret af kronprinsesse Victoria og prins Daniel i juli 2016 og har fokus på at videreformidle viden og skabe engagement omkring børn og unges helbred.

Læs mere om: