Onsdag, 25. juni 2014 - af af Sarah Haagerup, Royalista.com & Jan Bergman

Prins Daniel: Vigtigt at folk er villige til at donere organer

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Prins Daniel var én af de heldige, der modtog en nyre i tide, ikke fra en anonym donor, men fra sin far, efter at han i en alder af 15 år fandt ud af, at han havde nedsat nyrefunktion.

Det var ikke før midten af 30’erne at hans tilstand udviklede sig til en alvorlig sygdom og en operation var uundgåelig. Derfor måtte prins Daniel gennemgå en nyretransplantation kun tre måneder efter forlovelsen med kronprinsesse Victoria.

Kort før operationen fik prins Daniel et indblik i dialyse, der endte med at være en kæmpe øjenåbner.

Læs også:
Kronprinsesse Victoria kaldte penge for "far"

- Dialysen var hård, men på en måde er jeg glad for oplevelsen, fordi den gav mig en indsigt i hvor hårdt det er for alle de mennesker der får dialyse regelmæssigt, fortæller prins Daniel i et interview om organdonation i Sverige til det svenske nyhedsmagasin Fokus.

Prinsen vil nu have, at det svenske sundhedssystem genovervejer de anvendte metoder og i stedet ser på nabolande som Norge, hvor det er forstået at det er et samfundsproblem der kræver en masse ansvarlighed og samfundsmæssige reaktioner.

Læs også:
Victoria: Pretty i pink

- Hundredevis af mennesker står i kø til en transplantation, mange er udsat for ekstrem lidelse og dør hvert eneste år mens de venter på transplantationen. Vi kan ikke lade praktiske omstændigheder og logistik forhindre folk i at overleve og leve et værdigt liv, tilføjede prins Daniel, der peger på det faktum at mange mennesker ønsker at donere, men er forhindrede på grund af praktiske omstændigheder.

Prins Daniel er stadig til regelmæssig kontrol på hospitalet, og nyder at tale med patienterne der. Især et møde står skarpt i hans erindring.

Læs også:
Spis kage med prinsesse Estelle-bestik

- Jeg glemmer aldrig mødet med en lille pige der modtog en ny lever, og fik sit liv tilbage, hvordan hun løb rundt med sin gåstol og hvor taknemmelig hendes unge mor var, fortæller prins Daniel.

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com

  Opslag af BILLED-BLADET online.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden