Prinseparret venter barn: Det her sker for første gang

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia. 

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia. 

Foto: Ritzau Scanpix
Når prins Carl Philip og prinsesse Sofia til foråret bliver forældre for tredje gang, er det første gang, at kongeparret får et nyt barnebarn efter en historisk beslutning i 2019.

Det var en glædelig nyhed for hele den svenske kongefamilie, da prins Carl Philip og prinsesse Sofia i fredags meddelte, at de venter deres tredje barn til marts/april. 

Fødslen af det lille ny familiemedlem bliver noget helt specielt for prinseparret og deres nærmeste. 

Første gang

Det bliver nemlig første gang, at kongeparret får et barnebarn, efter at kong Carl Gustaf den 7. oktober 2019 besluttede, at prinsesse Madeleine og prins Carl Philips børn ikke længere skal være en del af det svenske kongehus.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Alle børnebørn, undtagen kronprinsesse Victoria og prins Daniels børn, bliver heller ikke længere tiltalt "kongelig højhed".

Ingen apanage

Prins Carl Philip og prinsesse Madeleines børn kommer ikke til at få apanage, men det forventes heller ikke, at de i fremtiden påtager sig royale opgaver som repræsentant for kongehuset.

Til gengæld er de stadig en del af den kongelige familie og beholder deres titler, både som prinser og prinsesser og hertug / hertuginde af de områder, de fik tildelt ved deres fødsel, lød meddelelsen dengang fra hoffet. 

Større frihed

Prins Carl Philip og prinsesse Madeleines børn, deriblandt prinseparrets tredje barn, kommer dermed til at få en større frihed til at kunne gå deres egen vej og leve mere anonymt, hvis de vælger det, i fremtiden. 

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia er forældre til prins Alexander, 4, og prins Gabriel, 5, mens prinsesse Madeleine og Chris O'Neill er forældre til prinsesse Leonore, 6, prins Nicolas, 5, og prinsesse Adrienne, 2. 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden